Mještani Dikla upozoravaju kako još uvijek nije riješen problem igrališta Zgon na Diklu, koje je u ovakvom stanju opasno za djecu i odrasle koji ga koriste.

- Veliki golovi na nogometnom igralištu, koji su bili zavareni i pričvršćeni u pod, sada su se odvojili od površine te su s tri konopca zavezana za mrežu i ogradu. Ne treba govoriti da to nije dovoljno sigurno, da se djeca vješaju po golovima, a čitali smo često da takve situacije, kada gol nekoga poklopi, završe tragično, upozorava nas čitatelj, dodajući kako je i ograda vrlo problematična jer je nosive stupove ruzina doslovno „pojela".

Iz Gradske uprave stigao nam je brzi odgovor kako su upoznati sa situacijom te da su neki problemi u obradi, a drugi već i u realizaciji.

- UO za komunalne djelatnosti i UO za kulturu i sport u svakodnevnoj su komunikaciji s Mjesnim odborom Diklo. Sanacija ograde koju spominjete obrađena je kroz proces nabave koja se odnosi na zamjenu dotrajalih dijelova ograda u više mjesnih odbora pa tako i u Diklu, te se realizacija sanacije u očekuje u kolovozu 2022. godine. Sanacija navedenih ograda jedan je od projekata izglasan kroz Kvartipo. Tijekom prošle godine u ŠRC Zgon smo obnovili košarkaško igralište, u ovoj godini zamijenili umjetnu travnatu podlogu na teniskom terenu, a malonogometno igralište kao i rukometno igralište faze su koje predstoje u planiranoj obnovi od strane grada u sljedećem proračunskom razdoblju. Tim projektima zaokružit će se i dovršiti cjelokupna obnova ovog igrališta započeta 2021. godine, kaže pročelnica UO za kulturu i sport Dina Bušić.

Što se tiče popuštanja golova, u Gradu Zadru se redovito susreću s vandalizmima u raznim mjesnim odborima te se isti saniraju u najkraćem mogućem roku.

- Stoga nam je redovna komunikacija s mjesnim odborima u dnevnoj praksi, ali isto tako i komunikacija građanima, te smo zahvalni na svakom dojavljenom problemu kroz bilo koji kanal komunikacije, kaže Bušić.

Drugi problem na koji čitatelj upozorava je rasvjeta, koja se gasi već oko 22:30 sati, kada je još uvijek dosta djece i mladih na igralištu, pa moraju naglo prekidati igru i razilaziti se u mraku.

- Sukladno zahtjevu MO Diklo datiranom 25. 7. 2022., a unutar kojega se traži produljenje vremena osvjetljenja ŠRC Zgon, gradonačelnik Branko Dukić dan kasnije potpisao je Zaključak kojim se prihvaća prijedlog MO kojim je zaključeno da se rad rasvjete produljuje do 23:45 h svakoga dana.