Što Kino zona ima s planom upravljanja gradskom jezgrom, dokumentom kojeg će Grad Zadar skupo platiti da bi zadovoljio formu preko UNESCO-a.
Organizatori  Kino Zone financiraju se preko javnih potreba za kulturu pa će i oni preuzeti dio složenog procesa u izradi tog plana tako što će večeras u 22 sata prikazati dokumentarac i to besplatno pod nazivom Društveni život malih urbanih prostora.

Bit će to kulminaciju participativnog procesa, ističe se u najavi, koja je objavljena na stranici Grada Zadra. Posao oko tog plana vodi pročelnica Dina Bušić.

"Tijekom 2021. godine Grad Zadar počeo je s radom na izradi Plana upravljanja kulturno - povijesne cjeline grada Zadra. Iste godine provedena je prva, analitička faza rada te su provedene fokus grupe, predavanje i istraživačke aktivnosti u kojima su sudjelovali dionici iz javnog, privatnog i civilnog sektora te zainteresirani građani.

Ove godine krenuo je rad na finalnom dokumentu u sklopu druge faze te se također nastavlja i sa provedbom participativnih aktivnosti.
Tijekom današnjeg dana provest će se sastanci Koordinacijskog i Partnerskog vijeća te dvije radionice: poslijepodnevna sa predstavnicima javnog i privatnog sektorom te predvečernja sa predstavnicima civilnog sektora i građanima

U Kino Zoni večeras će prikazati dokumentarni film „Društveni život malih urbanih prostora", redatelja, naratora i autora istoimene knjige, Williama H. Whytea. Kroz jednosatno putovanje autor istražuje razloge uspješnosti i neuspješnosti javnih prostora, dinamiku ljudskih interakcija koje mijenjaju urbani prostor te prenosi iskustva upravljanja javnim površinama, poziv je na projekciju iz Grada Zadra.