Kalelarga je postala modna pista za kupače kostime. Naš fotograf ovaj par je uhvatio u điru od Trga do Foruma u kojem su prošli  više puta. Da ne bi ostali nezapaženi.  Policija koja je prošla istim putem nije ih primijetila. Oni su bili pratnja stranim policajcima koji su došli u Zadar u slučaju da, nedaj bog  netko od njihovih napravi izgred.

Nisu ni vidjeli muškarca koji je skinuo hlače pored trgovine Mango a nije probavao njihove modne proizvode pa je promašio garderobu.
Bilo je tu još prizora koji se mogu podvesti pod prekršaj vrijeđanja moralnih osjećaja drugih ljudi.

Kako će se nekontrolirano ponašanje turista svesti u komunalni red, bit će zanimljivo vidjeti na kraju sezone. Naime, pročelnik Robertino Dujela očekuje da Turistička zajednica Grada Zadra kroz e- savjetovanje predloži uvođenje rada kod nemoralnih turista. TZ je za njih  nedavno tiskala upozorenje da pristojno hodaju Gradom kulture, povijesti, košarke, turizma... i onoga koji se nalazi na listi UNESCO-a. Uzalud.

A do tog  komunalnog reda  raspojasani gosti će šetati središtem Zadra kao da su na plaži. I tome ne može očito nitko stati na kraj