Zadarska policija rasvijetlila je okolnosti napada na britanske državljane koji se početkom srpnja dogodio na Obali kneza Branimira kod gradskog mosta.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Zadrana u dobi od 22 i 20 godina koje se sumnjiče da su 4. srpnja oko 3.30 sati u Zadru na Obali kneza Branimira prišli trojici državljanina Velike Britanije u dobi od 20 godina te ih tražile novac, a kad su im odbili dati, 22-godišnjak je fizički nasrnuo na jednog Britanca, kojeg je pritom teže ozlijedio. Oštećenom je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništvo u pokušaju protiv obojice osumnjičenika podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se protiv 22-godišnjaka podnosi i kaznena prijava zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

Također, protiv 20-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog zbog prekršaja naročitog drskog i nepristojnog ponašanja.