Na liniji Zadar - Preko prijepodne je plovio stari Vladimir Nazor, trajekt  iz flote Jadrolinije.

Doživljaj ukrcaja prenio nam je jedna poznati bodul i napisao uz fotografiju:
Upravo na trajektu iz Grada za Preko. Putnici s dječjim i invalidskim kolicima nisu mogli ući preko ove daske. Uzmite dite iz kolica i nosite kolica iznad glave. Pa ovog nema nigdi za 26 kuna po glavi, poručio je ogorčeni putnik.

Nazor je plovio prijepodne, a iz Jadrolinije najavili su kako u srijedu, 3.08.2022. od 18:15 sati, održavanje linije 409 Zadar - Preko preuzima m/t "Sv. Juraj" s veza br.1 u Gradskoj luci.

Nije to zato što ima bolju rampu jer je nešto mlađi već zato što opet nema broda Dore.

Već smo ustvrdili kako je ta brodska veza postala ponovno trajektna, samo bez ukrcaja vozila. To je zato što se Dora kvari. A to što za nju Jadrolinija nema ugovor o održavanju je slučaj nezakonitosti na koju su zatvorili oči iz Agencije za obalni linijski promet iz koje nikada nisu odgovorili na novinarski upit kako Jadrolinija održava tu liniju bez ugovora i bez natječaja od početka ove godine.

Nisu odgovorili ni na pitanje je li se tko prijavio za komercijalno održavanje te linija koja Jadroliniji donosi ogromnu zaradu, objavljenom još u svibnju. I na kraju primali Jadrolinija državnu subvenciju za tu neugovorenu liniju - to su već pitanja za ministra Olega Butkovića i premijera Andreja Plenkovića.