Da nije Zadranima Službe za odnose s javnošću Vlade RH, nikada ne bi znali da se Punta Skala zapravo zove Punta Scala, a i da postoji istoimeni hotel.

Kad oni ne znaju što je punta a što skala u dalmatinskom izričaju, onda to mora zvučati engleski kao i mnogi izrazi koji su uvedeni u naš materinji jezik. Osim toga u Punta Skali koja je prije pola stoljeća bila avangarda u Europi po nudističkom turizmu, danas će zasjedati Vlada o uspjesima turističke sezone.

U današnjoj službenoj objavi na stranici Vlade, navodi se kako će se „predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade sastati s predstavnicima turističkog sektora, županima priobalnih županija i gospodarstvenicima, u četvrtak, 4. kolovoza 2022., u 14 sati, u Hotelu Punta Scala u Petrčanima (Feliksa Peršića 5).

Razgovarat će o dosadašnjim turističkim rezultatima i daljnjim planovima za turističku sezonu.

Početak sastanka i uvodno obraćanje predsjednika Vlade može se snimiti, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

Lokalni mediji nisu još dobili poziv za taj sastanak ali jesu jučer najavu prema kojoj će premijer danas obići više od pola Dalmaciji prije i poslije sastanka u Punta Skali. .
Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Split, Sveti Filip i Jakov te Šibenik, u četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine.

U 11.30 sati, premijer Plenković sudjelovat će na Svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 32. godišnjice Prvog hrvatskog redarstvenika u Splitu.

U 17.30 sati, predsjednik Vlade posjetit će Sveti Filip i Jakov i sastati se s predstavnicima Općine (Općinska vijećnica u staroj školi, Put Primorja 1).

U 18.30 sati, predsjednik Vlade sudjelovat će na predstavljanju zbirke Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca i uručenju nagrada i pohvala za najbolju kratku priču o domovinskom ratu u Šibeniku.