Kao i putnici na trajektnoj liniji Zadar-Preko-Zadar koji vape bilo kakvu obavijest, tako i mi čekamo odgovore na novinarski upit.

Trajekt Ugljan je prema informacija objavljenim na Facebook stranici mještana grupe građana Preko i udruge Idro Čeprljande, ostao bez motornog pogona još jutros iza 8 sati. Na liniju je ubačen trajekt Jadran te su putnici kanili više od sat vremena u dolasku u grad.  S tim da je dio auta iz Preka ukrcan na "brodsku" liniju koju održava trajekt sv. Juraj. On je iskrcao putnike u Gradskoj luci te proslijedio vozila s putnicima u Gaženicu.

Ogorčeni su na Jadroliniju koja ih nije o tome izvijestila. Obavijest je stavljena iza 13.30 sati:

"Danas, 08.08. umjesto trajekta Ugljan na trajektnoj liniji Zadar (Gaženica) - Ošljak - Preko (Ugljan) plovi trajekt Jadran non-stop, bez najavljenog reda plovidbe.

Iznimno će se iz luke Preko ukrcavati automobili na brodskoj liniji 409 Zadar - Preko."

I dok čekamo službeno očitovanje o uzroku tog izvanrednog stanja, podsjetnik na to kako su se iz Jadrolinije pohvalili kako je trajekt Ugljan stigao prije dvije godine na tu liniju.

„Ugljan" jw proizveden 2009. godine u Grčkoj, može prevesti 650 putnika i 114 vozila. Riječ je o prvom od tri broda koje će Jadrolinija ove godine pustiti u plovidbu. Samo ime ovog trajekta govori o njegovoj namjeni, a to je da povezuje otok Ugljan i Zadar, napisali su iz Jadrolinije.

A zašto ih jutros nije povezao?