Tijekom vikenda i provođenja pojačanih aktivnosti u prometu, policijski službenici Policijske uprave zadarske su kontrolirali ukupno 442 vozila i vozača

Noćas, 08. kolovoza u 02.35 sati u Pagu u Riječkoj ulici policijski službenici su tijekom kontrole prometa zatekli 36-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Seat riječkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,86 g/kg.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je zbog počinjenog prekršaja, uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud u Zadru, Stalna služba u Pagu.

Nadalje, u nedjelju, 07. kolovoza u 01.13 sati u Gračacu u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su tijekom kontrole prometa zatekli 48-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Policijski službenici su alkotestirali ukupno 219 vozača, od kojih je 7 bilo pod utjecajem alkohola, dok je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirano:

- 60 vozača zbog prekoračenja brzine,
- 9 vozača zbog korištenja mobitela u vožnji,
- 30 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 4 vozača zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije,
- 15 vozača zbog nepropisnog pretjecanja
- 4 vozača zbog nepropisnog skretanja
- 3 vozača zbog nekorištenja zaštitne kacige
- 2 vozača zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava
- te 88 vozača zbog ostalih raznih prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 9 vozača i 6 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 36 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže i četiri osobe lakše ozlijeđene.