Krajem kolovoza zatvorit će se južni dio parka Vruljica uz istoimeni potok te će na tom području započeti radovi na uređenju senzoričkog parka „Vruljica", doznajemo iz Odjela za EU fondove Grada Zadra.

Radovi se izvode se u sklopu projekta „Inclusive Play", sufinanciranog iz Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.- 2020. Park će biti namijenjen svoj djeci, djeci s teškoćama u razvoju i djeci urednog razvoja, ali i svim ostalim korisnicima koji dolaze u pratnji. Osim što će provoditi vrijeme na zraku, boravkom u ovom parku djeca će kroz igru učiti i vježbati motoriku, spretnost i druge vještine, kao što je jačanje osjeta mirisa, opipa i vida. Ovo će biti peti park ovakvog tipa u Hrvatskoj, nakon tri u Zagrebu i jednog u Šibeniku.

- Sukladno glavnom projektu Uređenja senzoričkog parka i dječjeg igrališta Vruljica, izrađenom od strane Arhitektonskog studija Rene d.o.o., radovi obuhvaćaju uređenje južnog dijela parka uz potok Vruljica i izgradnju inkluzivnog dječjeg igrališta za sve dobne skupine te uređenje trim staze duž ruba parka Vruljica. Za potrebe izvođenja radova privremeno će se zatvoriti predviđenih obuhvat projekta površine približno 4.000 m2, dok će ostatak parka biti i dalje slobodan za boravak građana i posjetitelja, kaže v.d. pročelnice Upravnog odjela za EU fondove Stefani Mikulec.

Predviđa se da će se tijekom izvedbe radova, za potrebe izvedbe trim staze parcijalno zatvarati manji dijelovi parka, a sve sukladno dinamičkom planu izvođača. Očekivani početak izvedbe radova je u posljednjem tjednu ovog mjeseca, a planirani rok izvedbe radova je 3 mjeseca, odnosno kraj studenog ove godine.