Vijećnik Općine Starigrad Višeslav Dokoza zatražio je sazivanje sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se ispravile nepravde koje su, po njemu, unesene u statut donesen 2018. godine. Prva se tiče skidanja slika dvojice počasnih građana, Ljube Ćesića Rojsa i Ante Gotovine, s istaknutog mjesta u općinskoj vijećnici.

Ljubo Ćesić Rojs je 2000. godine, inicijativom tadašnjeg načelnika općine Role Dokoze, inače Višeslavova oca, proglašen počasnim građaninom, najviše zbog zasluga oko ceste do Velikog Rujna, koju je probila mehanizacija Hrvatske vojske pod Rojsovim vodstvom. Drugi je Ante Gotovina, kojega je za počasnog građanina uz 72.bojnue vojne policije predložio Višeslav Dokoza, baš kao što je kasnije predložio Tomislava Ivčića za počasnog građanina Zadra.

- Bezrazložno mijenjajući statut Općine Starigrad 2018. godine, načelnik Krste Ramić namjerno izostavlja da se uokvirene fotografije počasnih građana i povelje o proglašenju namjerno ne spomenu u tom novom statutu, a kako bi imao "alibi" da zbog toga ne mogu biti istaknute u općinskoj vijećnici, ali ni na primjerice hodniku ulaza u općinsku vijećnicu.

Da apsurd bude još i veći tada bez ikakvog povijesnog, kulturnog, tradicijskog mijenja Dan općine Starigrad te umjesto oduvijek postojećeg blagdana Velike Gospe 15. kolovoza, koja se u ovom podneblju oduvijek štuje kao zaštitnica, a ovdje je i njezino nacionalno svetište Veliko Rujno, proglasi blagdan sv. Jurja. Nikako ne stoji tvrdnja da je Dan općine Starigrad vezan uz štovanje zaštitnika župe Starigrad Paklenica, jer bi se po toj logici Danom općine mogao proglasiti i blagdan Male Gospe koja je zaštitnica župe Seline ili pak Sveti Ante, koji je zaštitnik župe Tribanj, navodi Dokoza.

Nakon što je na posljednjoj sjednici na kojoj je bio uredovala i policija, Dokoza je najavio kako neće dolaziti na sljedeće, sve dok se ne vrate slike počasnih građana, stari datum Dana općine, ali i dok se ne vrati praksa intoniranja državne himne i minute šutnje za branitelje na njihovom početku.