Lokaliziran je veliki požar koji je u nedjelju buknuo na području Parka prirode Telašćica. Nakon višednevne borbe lokalnih vatrogasca iz DVD Sali i SIVP Božava priključila su im se i dva zrakoplova, koja su zaustavila njegovo jače širenje.

To ne znači da za vatrogasce ovdje više nema posla - zbog zapaljivog okoliša dovoljna je mala iskra da se on prebaci na okolni teren. Vatrogasci su tako i dalje u pripravnosti, a o dramatičnoj situaciji svjedoče fotografije objavljene na njihovoj Facebook stranici.

- Više od 12 požara u zadnjih sedam dana koji ne staju i nastavljaju se dalje. Cure i dečki jedan uz drugog bez razlike! O ovim ljudima sve najbolje jer rade nemoguće stvari danju i noću na terenu na kojem samo turisti u šlapama mogu završiti i da ih izvlače helikopterom. i ne zaboravite da su ovo sve dobrovoljci kojima ovo nije posao i ne primaju nikakvu naknadu, dok ste vi na plaži, a oni u šumi. Od tapšanja po ramenima nema ništa, piše u objavi na stranici koju vodi zapovjednik DVD Sali Jurica Ušalj.