Rezultati ispitivanja kakvoće mora provedeni jučer na plaži Kolovare pokazuje da je ono izvrsno za kupanje, potvrdila nam je danas dipl.ing. Anita Vucić iz Odjela za zaštitu okoliša i mora zadarskog Zavoda za javno zdravstvo.

- Prvi rezultati uzoraka uzetih na plažu Fontana pokazali su da je more na četiri točke izvrsne kakvoće, ako se promatra Escherichia coli. Moramo pričekati još 24 sata kako bismo dobili rezultate za crijevne enterokoke kako bismo dobili ukupnu ocjenu kakvoće, kaže Vucić.

Radnici Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša danas su ponovno izašli i odradili uzorkovanja uz samu plažu, ali i uz hotel Kolovare na četiri točke. Ti će rezultati biti poznati za 48 sati.

Koncesionar Obala i lučice prekjučer je iz predostrožnosti podigao crvenu zastavu na tornju spasiteljske službe, koje kupače upozoravaju da more nije sigurno za kupanje. Voditelj plaže Renato Jeričević kaže kako će biti skinute kada dobiju službeni mail da je more ispravno za kupanje. Komentirao je i činjenicu da kupači unatoč zabrani ne mare za nju.

- Naša obveza kao koncesionara je u ovakvim situacijama upozoriti kupače, a na info tablama jasno stoji što znači crvena zastava. Čim se stvore uvjeti za to, skinut ćemo ju, kaže Jeričević.

S obzirom na najavu iz Zavoda za javno zdravstvo to možemo očekivati tijekom sutrašnjeg jutra.