Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, proveli su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ga se da je kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja iz područja građevinarstva, u periodu od 2016. do 2021.godine godine, protivno obvezi vođenja poslova društva pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, a u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, bez valjane osnove u više navrata sa žiro računa društva podizao novac u gotovini i zadržavao ga za sebe, prikazujući to u poslovnim knjigama kao pozajmice koje u konačnici nisu vraćene. Također ga se sumnjiči da je prodao imovinu društva, a novac od prodaje vozila nije položio na žiro račun društva, već pribavio za sebe.

Nastala materijalna šteta pričinjena trgovačkom društvu iznosi preko 5 milijuna kuna. Protiv 56-godišnjaka se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.