Zadar je kao urbana cjelina još uvijek mračan grad s obzirom na rijetku i neodgovarajuću javnu rasvjetu.

Za vrijeme mandata gradonačelnika Božidara Kalmeta najavljivalo se kako će se Grad Zadar okrenuti prema ekološkoj LED rasvjeti. Gradovi poput Splita uzimaju i kredit da bi osuvremenili javnu rasvjetu a neki to rade uz pomoć EU izvora financiranja (kao što su to davno napravili u Vinjercu,op.a).

U Gradu Zadru za sad samo je proračun izvor financiranja javne rasvjete. Ipak jedna ulica i to ona prava gradska, od Mosta preko Voštarnice do svijetli kako treba.
Pitali smo Grad Zadar tko je odgovoran za primjereno urbano uređenje Ulice Stjepana Radića?

„Komunalni odjel ulaže okvirno po pola milijuna kuna godišnje proračunskih sredstava kako bi dionicu po dionicu ulice Stjepana Radića uredio postavljanjem novih rasvjetnih tijela te zamjenom dotrajalih opločnika. Planovi su istom logikom intervenirati i u nastavku preko ulice dr Franje Tuđmana u MO Višnjik, kao i promet duž cijele ulice organizirati jednosmjernim uz obilježavanje novih parkirnih mjesta i biciklističkih staza, odgovor je prenesen od pročelnika Robertina Dujele s godišnjeg odmora.
Tom dijelu treba dodati i zasluge Nasada koje su oblikovale krošnje crnika tako da ne zaklanjaju rasvjetu koja se nalazi na obje strane - prema pločniku za pješake i kolniku za vozače.