Lučka uprava Zadar krajem svibnja je objavila natječaj za šest radnih mjesta koji još nije službeno završen. Iako je izbor napravljen još u srpnju, Lučkoj upravi Zadar još nisu stigle poštanske povratnice svih kandidata.

Čeka se završetak žalbenog roka, rekao nam je prošli tjedan privremeni ravnatelj Đoni Štambuk kojem je najviše žao da se nitko nije javio na radno mjesto voditelja Službe održavanja, rekonstrukcije i razvoja lučke infra i supra strukture. To je mjesto davno upražnjeno odlaskom dipl. ing građevine Andrije Šarića u privatne vode. Na upražnjeno mjesto nitko se nije javio od inženjerske struke, što dovoljno govori o kadrovskom potencijalu Zadra. Nije bilo interesa ni onih tzv. uhljeba kojima bi posao u državnoj instituciji dobro došao.

Natječaj za to radno mjesto morat će se ponoviti jer lučku infrastrukturu u Gaženici, na Liburnskoj i Istarkoj obali te u Veloj Lamjani treba održavati nakon ogromnih investicija u njihovu gradnju.

Popunjeno je radno mjesto referenta za pravne, kadrovske i opće poslove za koji su imala dva kandidata. Više prijava je bilo za radno mjesto referenta računovodstva, za koje se tražila viša ili srednja škola.

Najviše prijava je bilo za lučke nadzornike. Za dvojicu na određeno i jednog stalnog, Lučka uprava je dobila 17 prijava. Nažalost, mnoge su bile nevaljane jer nisu bile potpuno dostavljene.