Na lokalitetu Zelenog centra Plodina, tamo gdje je prije rata zadarska trgovina podizala standarde u Hrvatskoj, gradi se retail centar koji će se zvati City park.

Nije treći nego prvi takav centar u Zadru, kojeg su isplanirali u ZKM nekretninama, zadarskoj firmi koja je i investitor tog novog modela trgovine i vlasnik terena. Na Žmirićima se počeo gradi jedan centar čiji su investitori BMP Asset, pridošli iz Zagreba, a drugi je najavljen kod Supernova centra.

Za Retail park s Jadranske ceste već je ranije izgrađeno skretanje prema tom trgovačkom kompleksu, koji se nalazi s istočnog ulaza u Zadar. To je i najveće trgovačko središte s trgovačkim centrima Plodina, Konzuma, Interspara, uz koji se nalazi još jedna velika, zasad neiskorištena parcela, te više manjih trgovina.

Gradilište je otvoreno u lipnju ove godine. Izvođač radova je Tribe Inženjering iz Zagreba a projektanti Radionica Marušić iz Zadra. Uz rekonstrukciju postojećih skladišta tamo će se raditi dogradnja od 1.900 kvadrata, a ukupna površina retail parka bit će 7.000 metara četvornih s podzemnim parkiralištem.

U konačnici će to biti jedan kolnički prolaz između dva prizemna objekta s nizom trgovina kojima će zakupnina biti jeftinija zbog toga jer neće imati trošak zajedničkog održavanja kao u klasičnim centrima. Kako će taj novi model trgovačkog centra izgledati, znat će se do kraja godine.

Tamo će useliti već poznate trgovine, a svoje mjesto će imati i caffe Leggiero i restoran Batak Grill, zagrebački lanac koje će u Zadru dobiti svoje izdanje u budućem City parku.

Retail park je uvezen iz Velike Britanije i predstavlja maloprodajnu vrstu trgovačkog centra koji se nalazi na rubovima grada. U Zadru je taj trend zauzeo zapadni, istočni i sjeverni rub grada.