Mažoretkinje grada Zadra organiziraju Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će se održati u Zadru od 22. do 25. rujna 2022. godine. Natjecanje će se održati u Mocirama, u dvorani, a drugi dio na Kalelargi kao i svečano otvorenje i paradni defile. Željka Vitlov, predsjednica Udruge Zadarske mažoretkinje najavila je veliko natjecanje:

- Imat ćemo 2.100 natjecateljica iz cijele Europe, to su djevojčice i djevojke od 4 do 26 godina. Očekujemo da će to biti veliki šušur u gradu, trebalo bi biti jako veselo. U četvrtak, 22. kreću službeni treninzi, u petak imamo koreografije sola i dua, a zatim nas u subotu očekuje svečano otvorenje kod sv. Donata s početkom u 11 sati ujutro i onda će se održati paradni defile kroz Kalelargu u dužini od 65 metara. Posljednji dan je nedjelja kada je na rasporedu koreografni program, 12x12 metara u dvorani u Mocirama i proglašenje pobjednika.

Europsko prvenstvo u mažoret plesu samo je jedno u nizu velikih sportskih natjecanja koja se u posljednje vrijeme održavaju u Zadru, a predsjednica Vitlov zaslužna je za ovo domaćinstvo:

- Prijavila sam nas da budemo domaćini, meni je to velika čast i veliko veselje. Skupština Hrvatskog mažoret saveza u siječnju je između gradova izabrala Zadar, a onda je Europska mažoret asocijacija potvrdila taj odabir. Ta su natjecanja do sada bila i u Češkoj, Francuskoj, Italiji i ponosna sam što je sada kod nas.