Havarija ispod mosta u morskom prolazu Malog Ždrelca ispod kojeg je s jarbolom zapela jedrilica, jučer poslijepodne prouzročio je štetu svim sudionicima tog zastoja u pomorskom prometu.

 Tko je kažnjen i zbog čega, čekamo odgovor iz Lučke kapetanije preko Ministarstva mora. Prema neslužbenim informacijama skiper na češkoj jedrilici Elektra, na kojoj je bila posada sastavljana od državljana Njemačke, nije vidio, znao ili nešto treće da je visina mosta 16.5 metara.

Do zastoja u prolazu kroz mali Ždrelac došlo je, prema dojavi u 15.17 minuta, a prolaz je otvoren za promet oko 18 sati sati.
Putnici na brodu Anamarija s Rave i otoka Iža čekali su više od sat vremena, kada je zapovjednik na brodu G&V line Iadera dobio informaciju da jedrilica neće biti uklonjena za sat vremena kako mu je prvotno najavljeno.

Stoga je odlučeno da se ide kroz Veliki Ždrelac. Za putnike u povratku u Zadra bilo je to kašnjenje više od dva sata.

Ali i čekanje za putnike na Ravi i Ižu jer se Anamarija morala vratiti po njih prema rasporedu plovidbe koji je zbog jedrilice zapete na Mostu, morao pomaknuti za neplanirana dva sata.

Bilo je i drugih morskih izletnika kojima je nemogućnost prolaza ispod Mosta izazvala strepnju, hoće li, primjerice imati dovoljno goriva za dužu plovidbu prema Zadru.