NOVO

U toj prometnoj nije bilo ozlijeđenih vozač dobio je optužni prijedlog za izazivanje prometne nesreće. I dok su jednu prometnu raščistili policija je morala ubrzo intervenirati na drugoj prometnoj koja se dogodila na istom raskrižju.

Tu je sa županijske ceste , pravo prednosti uzeo vozač njemački državljanin (rođen 1992. godine) koji s vozilom njemačkih nacionalnih oznaka nije stao na znak stop. Time je uzeo prednost vozilu zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao vozač rođen 1955. godine koji se kretao državnom cestom. Od siline udarca, njegovo je vozilo odbačeno, a na njega je naletjelo treće vozilo, također zadarskih registracija kojim je upravljao 35-godišnjak. Lakše ozlijede je dobila suvozačica iz vozila njemačkih registracija, dok je vozač dobio prijavu za izazivanje prometne nesreće koja je imala sličan scenarij kao prethodna.

Prvu prometnu nesreću izazvao je vozač (rođen 1953) auta zagrebačkih registracijskih oznaka koji nije na raskrižju u Murvici propustio vozilo poljskih registracija za čijim je volanom bio 30-godišnji vozač.

Auto zagrebačkih oznaka odbačeno je na bok i na njega je nalatjelo vozilo splitskih registracijskih oznaka(vozač rođen 1993).

U drugoj prometnoj nesreći  koja se nastavila na prvu sudjelovala su još četiri auta.

RANIJE

Iako su prvu dojavu dobili u 15.37 sati, u PU zadarskoj nisu imali završnu informaciju očevida prometne nesreća koja se dogodila na državnoj cesti, mjesto Murvica na raskrižju za Briševo i Smoković.

Tek da su se na tom mjestu išli zbog jedne a naišli n dvije prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo 7 vozila. Za jednu znamo da je bio lančani sudar od pet auta.

Samo jedna osoba je prevezena Hitnom u Bolnicu ali ne bi trebale biti teže ozlijede, jedino je što se do povratak ekipe policajaca za očevid, moglo doznati u dežurstvu PU zadarske. Očevid je završio iza 19 sati.