U četvrtak, 1. rujna u 22.30 sati u Benkovcu u Ulici kralja Dmitra Zvonimira, tijekom kontrole prometa policijski službenici su svjetlećom STOP tablicom pokušali zaustaviti automobil Renault zadarskih registarskih oznaka za kojeg je utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole. Vozač se oglušio na naredbu policijskih službenika te je ubrzano nastavio vožnju.

Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici su krenuli za njim na što se vozač također oglušio i nastavio vožnju u smjeru Benkovačkog sela gdje je zaustavio automobil i trčeći se pokušao udaljiti. Ubrzo je sustignut i uz uporabu sredstava prisila uhićen te doveden u službene prostorije policije.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 34-godišnji vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,99 g/kg, te je smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv vozača podnijet je optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i Zakona o osobnoj iskaznici, s obzirom da sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu te je jučer prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.