Dvojica policajaca koji su bili na terenu kada je tadašnji voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra Mate Lukić prijavljen da je kršio epidemiološke mjere nisu se pojavili na jučerašnjoj raspravi na Općinskom sudu u Zadru, dok je treći u svom iskazu, pročitanom na sjednici, naveo kako se ne sjeća tko je sastavio i potpisao zapisnik.

Podsjetimo, Lukić je prijavljen da je bio na zabavi koja se odvijala u vrijeme zabrane okupljanja, te je zbog toga, iz principijelnih razloga, podnio ostavku. Tvrdio je da na zabavi nije bio, a da mu je sve smješteno nakon „afere" s ministrom Vilijem Berošem i plaćanje dvije kune koje je ostao dužan u zadarskom kafiću. Ministar je tada odbio popiti kavu jer mu ju je konobarica poslužila bez maske.

Lukić je na jučerašnjoj raspravi rekao kako se te večeri, nakon noćne patrole, vratio oko 2 sata. Čuo je buku koja je dolazila iz smjera prostora za iznajmljivanje Amnezija, koji nije imao dozvolu za rad u to vrijeme te mu je upravo Stožer Civilne zaštite izrekao novčanu kaznu.

- Krenuo sam vidjeti što se događa kada sam primijetio čovjeka koji je parkirao svoj automobil na trotoar uz kolnik i na taj način onemogućio prolaz pješacima. Kada je gospodin izišao iz automobila rekao sam mu da pomakne svoj automobil, nalazili smo se na udaljenosti od ovog prostora za iznajmljivanje na nekih 50 metara, a gospodin je izvadio značku i zatražio moj osobni dokument i tad sam shvatio da se radi o policijskom službeniku. U tom trenutku prilazi nam drugi policijsku službenik s kojim sam neposredno prije bio na intervenciji i koji je pokušao objasniti da je riječ o nesporazumu, da sam ja voditelj Stožera civilne zaštite i da nisam dio posjetitelja u prostoru za iznajmljivanje Amnezija budući da je ispred tog prostora bila veća skupina ljudi, koji su se okupili povodom nekakve proslave. U tom trenutku uopće nisam pomislio ni na tren da sam napravio nešto krivo i da ću biti sankcioniran na bilo koji način što sam se zatekao na otvorenom prostoru, u blizini svoje kuće, ispričao je Lukić.

U medijima je tada objavljeno kako je on bio u narodnjačkom klubu, a da pri tom nije nosio zaštitnu masku.

- Nanesena mi je i politička i moralna šteta jer sam nedužan, a objava je bacila mračno svjetlo na sve pozitivno što sam učinio za grad Zadar i njegove građane, a i građane grada Gline pogođene potresom. Nazvao sam voditelja zaštite pučanstva i rekao mu da ću podnijeti ostavku jer sam u javnosti već bio osuđen za ovaj prekršaj, iako je protiv mene samo bio izdan obavezni prekršajni nalog, na koji sam ja uložio prigovor i u postupku pred sudom trebam dokazati svoju nedužnost. Gospodin mi je rekao da mu je žao, da su ga policijski službenici pitali što će učiniti s imenima koje su zapisali te večeri, a on im je odgovorio da svima izdaju prekršajne naloge zbog nenošenja zaštitnih maski, svjedočio je Lukić, dodajući kako te večeri nije bio unutar Amnezije tei da je samo jednom u životu bio u tom klubu, i to četiri dana ranije u okviru kontrole.

Na idućem ročištu trebali bi se ispitati preostala dva policajca, nakon čega bi sutkinja trebala donijeti odluku u ovom postupku.