Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je prvoga dana nove školske godine i Ekonomsko-birotehničku i trgovačku škoku te Hotelijersko-turističku i ugostiteljsku školu koje su u istom objektu već 50 godina. Izaslanstvo županije dočekali su ravnateljice Zdenka Sršen Juričević i Diana Radić Škara te učenici predvođeni košarkaškim timom Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole. U ovim školama uređen je okoliš te košarkaški, nogometni i odbojkaški teren za što je Županija uložila preko milijun kuna.

Župan Božidar Longin je još jednom podsjetio kako je županija uložila velika sredstva i velike napore kako bi se ispred ovih škola izgradilo veliko igralište, no također je dodao kako posao još nije gotov te se u skoro vrijeme očekuje i uređenje vanjskog vježbališta.

„Uložili smo dosta u ove dvije škole, prvo u praktičnoj nastavi, a drugo u okoliš škole koji je bio u dosta lošem stanju. Uredili smo igralište koje nije završeno do kraja, još će tu biti sprave za fitness. Želimo stvoriti što bolje uvjete za školovanje svih učenika, kako u Zadru tako i u ostatku županije. Želimo da svi imaju jednake uvjete za školovanje", naglasio je Longin.

Župan je svima koji su tek danas krenuli u srednje škole zaželio puno sreće u jednom novom poglavlju njihova života.