Ubrzo će se znati sudbina natječaja za izgradnju kanalizacijske mreže na području Petrčana i sliva Puta Bokanjac, a kojeg je Odvodnja raspisala još krajem 2020. godine.

Iako se odluka o izboru izvođača najavljivala do kraja srpnja, ona do danas nije donesena.

- Od strane izvođača dva puta je zatražena odgoda zbog potrebe analize s obzirom na situaciju na svjetskom tržištu. Novi rok za njihovo očitovanje je sutra, 9. rujna do ponoći, rekao nam je direktor Odvodnje Grgo Peronja dodajući kako nakon toga slijedi sastanak povjerenstva koje provodi natječaj i donosi odluku.

Podsjetimo, na natječaj za ovu treću gradbenu cjelinu projekta aglomeracija Zadar-Petrčane javile su se četiri firme s ponudama vrtoglavo većima od procjene vrijednosti koja je iznosila 141,7 milijuna kuna. Najnižu ponudu od 174,1 milijuna kuna, što je za 23 posto više od procjene, dostavila je zajednica splitskog i zadarskog Lavčevića. Za posao su se još javili turski Intas (182,7 milijuna kuna), zadarski Euro projekt (184,8 milijuna kuna) i njemački Pfeiffer (203 milijuna kuna). Više od godinu dana čekalo se na suglasnost Države koja će pokriti tu veliku razliku, no sada je pitanje hoće li i to biti dovoljno za dugoočekivani početak trogodišnjih radova u Petrčanima.