Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša održao je nakon prekida sjednice Gradskog vijeća konferenciju za medije na kojoj je obrazložio zašto je verbalno napao kolegu u gradskim klupama Davora Karlovića. Povod nije bila čestitka brončanim jedriličarima Šimi i Mihovilu Fanteli, tvrdi Rubeša, nego fotografija koja je tada prikazana na ekranu u pozadini, a riječ je o stanju parketa u Jazinama.

- Reagirao sam instinktivno i pitao čovjeka koji je član Nadzornog odbora KK Zadar je li normalan. Ovo je katastrofalna situacija, parket je u lošem stanju i pitanje je tko je kriv za to. Pokušavam doći u Gradsku upravu na sastanak s vlasnikom kluba kako bismo sanirali dvoranu u Jazinama i riješili otvorena pitanja ali me se ne želi primiti. U klub smo ušli upravo kako bismo ispravili nepravdu koja se događa 30 godina. Mi smo ti koji riskiramo živote naše djece, odnosno prebacivanje omladinskog pogona, rekao je Rubeša.

Referirao se i na amandmane koje gradonačelnik Dukić ne želi prihvatiti.

- Naša je jedina greška što smo išli na amandmane u visini 2,5 posto ukupnog proračuna. Nakon njihovog izglasavanja gradonačelnik svakih 15 dana slavodobitno skida amandmane, pa i onaj o dadiljama. U cijeloj Hrvatskoj se sufinanciraju djeca i roditelji, a samo kod Jose Nekića se sufinanciraju vrtići i zaposlenici u privatnim poduzećima. Zbog toga se mogu događati takve stvari kao što ih je radila nova vijećnica Matilda Karamatić Brčić preko vrtića Školjkica, rekao je Rubeša.

Vijećnik Roko Tadin dodao je kako su šokirani podacima o amandmanima koje je iznio Dukić jer činjenice s terena govore drastično drugačije.

Istaknuo je kako se stambeni kontejner za beskućnice mogao riješiti po kratkom postupku kroz jednu nabavu od 50 tisuća kuna. U komunalnu infrastrukturu na otocima nikad se, kaže, nije manje ulagalo.

- Bivši pročelnik Ivica Katić je smijenjen i poslan u Inovativni Zadar da se manje vidi što on radi, odnosno ne radi, rekao je Tadin.