Nakon što je u više navrata na sjednicama Gradskog vijeća upozoravao na betonizaciju grada, nezavisni vijećnik Enio Meštrović danas je zatražio osnivanje tima koji će provjeravati odgovara li stanje na terenu propisanim uvjetima. 

- Ne poštiva se ni onaj minimum od 20 posto zelene površine. Ne znam tko daje uporabnu dozvolu za to, stoga tražim da se oformi tim, odnosno gradska inspekcija za pregled činjeničnog stanja na terenu nakon izdavanja uporabne dozvole, a koja će tražiti nepravilnosti i proslijediti informacije nadležnim institucijama, rekao je Meštrović koji smatra kako bi kazne mogle donijeti i plus u proračunu.

S obzirom na to da je Aktualni sat prošao u odsutnosti gradonačelnika Branka Dukića i pročelnika, njegova inicijativa je zasad ostala bez odgovora kao i ostala vijećnička pitanja, među kojima je i ono o aplikaciji za transparenti proračun koja je na prijedlog SDP-a izglasana još u rujnu prošle godine. 

- Zbog čega to nije napravljeno u godinu dana? Zanemareno je nešto što je izglasano od strane izvršne vlasti i najvećeg tijela u Zadru, istaknuo je Meštrović koji je ponovio kako njegovi vijećnici, koji drže ključeve većine u Gradskom vijeću, više neće podržati niti jedan projekt sve dok ne ostvare amandmani koje je izglasalo Gradsko vijeće. Kada se Dukić na kraju Aktualnog sata odlučio vratiti na sjednicu, vijećnici s Meštrovićeve liste napustili su vijećnicu revoltirani ranijim odlaskom gradonačelnika s rasprave.