Sjednica Gradskog vijeća Zadra nastavljena je u istom tonu kao u petak, sazivanjem stanke. Nju je odmah na početku sjednice zatražio predsjednik Kluba HDZ-ov Damir Burčul kako bi se očitovao na izjave predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića koji je, među ostalim, za naš portal izjavio kako će Burčula sljedeći put sa sjednice izbaciti zajedno sa sjedalicom.

- Vi jednostavno na ovaj način ne možete voditi Vijeće. Dosta je Vaše samovolje u Gradskom vijeću, koje nikada na ovakvoj razini nije funkcioniralo. Svi smo bačeni u blato. Hvalite se da ste potjerali gradonačelnika, a gradonačelnik je legitimno izabran od strane građana, potukao Vas je na izborima, rekao je Burčul čitajući Vučetićevu kolumnu o bezveznjacima.

Predsjednik Kluba HDZ-ovih vijećnika sugerirao je ostalim vijećnicima da Vučetića uklone s mjesta predsjednika GV-a jer, kako je rekao, pokazuje autokratsku narav i protagonist je nereda i netrpeljivosti. Vučetić mu je odgovorio kako sada zna zašto su njegove kolumne najčitanije, a Burčulov istup nazvao je "političkom psihoanalizom iz Galovca".

- Napuštamo tu misliteljsku skolu. Znate koja je procedura, pokrenite opoziv, a ako ne dobijete podršku, gledajte to kao poraz na lokalnim izborima. U onom trenutku kad izgubim povjerenje onih kojih su me izabrali, napustit ću ovo mjesto, rekao je Vučetić pitajući Enija Meštrovića (nezavisni), Daniela Radetu (SDP) i Antu Rubešu (Akcija mladih) ima li i dalje njihovu podršku. Svi su redom odgovorili da.