Prijedlog o prodaji kompleksa nekadašnjeg HAK-a na Relji pao je i nakon što je šesti put došao pred gradske vijećnike. U neizmijenjenom obliku u odnosu na prošli put predložio ga je pročelnik Tomislav Korona, a u ime Kluba vijećnika HDZ-a o njegovoj opravdanosti govorio je Bruno Milin.

- Radi se o prostoru koji je desetljeće i više u derutnom stanju, narušava ambijent okolnih suvremeno izgrađenih objekata, mrtvi kapital. U prostornom planu predviđena je stambena zona i bilo bi dobro taj kapital multiplicirati kroz komunalni doprinos i druge sadržaje. Prihodima od prodaje mogli bi se realizirati i neki amandmani koje ste podnijeli, rekao je Milin. Pročelnik Korona rekao je kako su u tom prostoru devastacije na dnevnoj razini, da smo nedavno imali požare te će, ne dođe li do prodaje ili prenamjene, biti sve više problema.

Prijedlogu su se usprotivili vijećnici svih drugih klubova. Enio Meštrović rekao je da se taj prihod nije mogao unositi u proračun dok se o prodaji zemljišta nije odlučivalo na Gradskom vijeću.

- Izrazito smo protiv betonizacije grada u bilo kakvom prostoru. Izlaženjem ususret krupnom kapitalu napravilo se ruglo od grada i ide se u pravcu njegove opće devastacije grada. Tražite ćemo da se u sljedeći proračun unesu sredstva za otkup stanova ljudi koji tamo žive i da se to poravna, pa ćemo odrediti namjenu, najmanje park, ili dio prostora za dodatni parking uz Polikliniku. Dok smo tu, nema šanse da tamo bude zgrada, poručio je Meštrović.

Daniel Radeta izrazio je sumnju da će Grad to uspjeti otkupiti, jer je jedan od vlasnika tih stanova potencijalni investitor, koji neće htjeti prodati nekretninu, pogotovo po 800 eura, za koliko prodaje Grad Zadar svoju. Njegov je prijedlog zato da se od investitora zatraži javno-privatno partnerstvo i u prizemlju napravi dječji vrtić, kako bi on zadržao kakvu-takvu javnu namjenu. Prijedlog Marjane Botić bio je da se senzorički park, umjesto u Vruljici, uredi na ovom prostoru, a ostatak da budu vježbaonice, prostor za sportsku rekreaciju udruga. Proračun se dobro puni i nema potrebe za tim sredstvima, rekla je.

- Javni interes ne smije biti na prodaju. Motiv prodaje je prilično netransparentan, osim želje da se napravi još jedna zgrada. Iz iskustva znamo da se investitori nikad neće prilagođavati javnim interesima. Građani tamo jedino dobivaju stanove koje ne mogu kupiti, rekla je Danijela Vukoša (SDP), prije nego je prijedlog odbijen većinom glasova.