U petak je u Osnovnoj školi Petra Preradovića poplavila učionica. Učenici jednog četvrtog razreda čija se nastava održavala u istoj, iz sigurnosnih su razloga prebačeni danas u popodnevnu smjenu. Ostali razredi nastavljaju, kao što je i uobičajeno, svoju nastavu u jednoj smjeni. Majstori su pozvani i upravo dolaze na teren, kaže nam ravnatelj Ante Barać.

- Poplavila je jedna učionica, a u drugoj se digao parket. Jedan je razred prebačen u popodnevnu jer imamo toliko razreda koliko i učionica, 24 razreda i 24 učionice. Napravili smo to da učenici budu u sigurnijim uvjetima, a očekujem da će kroz jutro majstori riješiti problem.

Do poplave je došlo, pretpostavlja ravnatelj, zbog problema koji škola ima s krovom.

- Ne znam je li posljednja rekonstrukcija prije 10-ak godina obavljena loše, ali mi imamo poseban problem zbog visokih platana koje okružuju školu. Potrebno je stalno čistiti krov i gurle jer se skuplja lišće koje pada i naravno da se to zaštopa. Zbog toga se na krovu skuplja veća količina vode koja ulazi ispod crjepova. Mi to održavamo, ali krajem tjedna pala je veća količina kiše i jača južina je vjerojatno opet nanijela lišće, objašnjava ravnatelj.