„Prometni kaos" najblaži je opis stanja ispred Poliklinike u ranim jutarnjim satima. Zbog velike gužve na (nedostatnom) parkiralištu, na prometnici prema Relji stvara se velika kolona vozila koja čeka skretanje u desno, a skrenuti ne može jer je parkiralište popunjeno. Kako se radi o ljudima narušenog zdravlja, nemaju drugog izbora nego čekati u redu kako bi se oslobodilo pokoje mjesto.

Dodatni problem stvaraju automobili zaustavljeni uz desni rub kolnika, a radi se o onima koji su samo „skoknuli" na testiranje za COVID, izvaditi krv ili „pokupiti" bližnje. Zbog toga oni koji skreću desno moraju u srednju traku, pa svi drugi koji dolaze s Ulice Nikole Šubića Zrinskog nemaju kud. Da stvar bude gora, ima i onih koji se oglušuju o prometna pravila i voze u suprotnom smjeru prema bolnici, iako on nije dopušten od izlaska s Poliklinike naniže.

Posebna priča je samonaplatni parkirališni sustav, u koji se više puta ulagalo, da bi na kraju na rampi morao dežurati još jedna radnik, koji u rukavici (zbog „peckanja" struje?) uzima karte i pruža ih vozačima.

Parkirališe Poliklinike osim ograničenja u kapacitetu, problematično je od samog početka jer je oprema bila nevaljala. Ravnateljstvo  bolnica raspisala je natječaj za novi sustav i parkiranja a posao je dobila varaždinska tvrtke Mobilisis  za više od 400 tisuća kuna. Međutim, ni oni nisu uspjeli postići to da se rampa diže na izlazu iz podzemnog dijela parkinga zbog čega je uvedeno dežurstvo ljudske pomoći i dodatni trošak.

Nakon što parkiralište u ranojutarnjim satima zauzmu zaposlenici koji plaćaju  po povlaštenoj tarifi  za pacijente i ostale kojim je samo sat parkiranja besplatan, ostaje tek malo mjesta.