Gradska uprava se hvali brojnim ulaganjima u infrastrukturu, no na svoju zgradu zaboravlja.

U proteklih nekoliko godina proračunskim sredstvima promijenili su tek parkete u maloj vijećnici te opiturali potkrovlje, a prošle godine najavljivali su da će obaviti fugiranje fasade, ali ni to nisu napravili iako su sredstva bila osigurana u proračunu za 2021.

No jedan zahvat čeka puno duže od toga. Radi se liftu na čijem je predviđenom mjestu samo okno.

- Dok se vi smislite, osobe s invaliditetom i starije osobe ne mogu se stepenicama popeti na više katove zgrade pa tako ni do Ureda gradonačelnika. Grad je od početka 90-ih mogao odvojiti novce za lift. No to nije učinjeno, a očito se niti ne namjerava. Bez obzira na male gabarite lifta s nemogućnošću proširenja, morate omogućiti svim građanima dolazak do Ureda gradonačelnika. Da sam na mjestu gradonačelnika, ured bih prebacila u prizemlje, kako bi bio dostupan svima, upozorila je Adela Frank, predsjednica Kluba nezavisnih vijećnika, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Frank je pozvala gradsku upravu da pronađe izvor financiranja u EU fondovima. To je, primjerice, učinjeno za uređenje prostorija gradskog Upravnog odjela za EU fondove u potkrovlju zgrade na Narodnom trgu.

- Kada budete aplicirali na natječaje, povedite sa sobom i mladog direktora Stambenog gospodarstva Tanker, gospodina Natka Ivkovića jer niti on, kao ni gradonačelnik, nije učinkovit kada je u pitanju ugradnja dizala, kritika je koju je nezavisna gradska vijećnica uputila na više strana. Odgovor od gradonačelnika dobit će naknadno, pisanim putem.