Četiri godine od urušavanja, u Foši napokon počinju radovi na rekonstrukciji obalnog zida i gata uz koji pristaje brod za hitnu medicinsku pomoć. Iz Grada Zadra početak radova najavili su za ponedjeljak. 

- Radove će prema projektu tvrtke Obala d.o.o. Split izvoditi Acropolis d.o.o. Split. Vrijednost radova je 2.061.050 kuna (s PDV-om), a rok izvođenja radova je 6 mjeseci. Molimo građane, vlasnike parkiranih vozila i privezanih plovila na tom području da ih izmjeste najkasnije do nedjelje, 18. rujna, navodi se u obavijesti za građane.

Podsjetimo, obalni zid u Foši raspuknuo se tijekom nevremena 2018. godine da bi, u očekivanju reakcije nadležnih, gotovo potonuo u 2022. godini. Potraga za izvođačem radova krenula je u veljači, Akropolis je kao najpovoljniji među tri ponuditelja odabran u travnju, no za početak radova čekao se kraj turističke sezone. Prema projektu splitske tvrtke Obala, sanirat će se obala između restorana Foša na sjeveru i čela gata na južnom kraju, sveukupno dužine oko 120 metara. Stručni nadzor nad radovima ugovoren je s tvrtkom RADIX ING iz Zadra na iznos 78.750 kuna s uračunatim PDV-om. Zahvat će uz Grad Zadar sufinancirati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Zadarska županija.