Turisthotel je, pri kraju izvanredne sezone, sinoć u velikom stilu obilježio 40 godina turističkog naselja Zaton, „zlatne koke" zadarskog turizma. Prije više od 40 godina vizionar i inicijator stvaranja TN zaton bio je najveći Zadranin novog doba Ivan Paša, koji je tada bio direktor SOUR-a Jugotanker, u čijem okrilju je nastao i Turisthotel.

Priznanja su dobile umirovljene Lucija Burela, šefica recepcije i direktorica Zatona, nagrađivana kreatorica hortikulture Ranka Perović Bilić. Zahvalnost je ukazana još uvijek aktivnom voditelju i dobrom duhu kampa Marinku Marinoviću te Frani Skoblaru, dugogodišnjem direktoru Turisthotela.

On je svoju karijeru počeo na recepciji u Zatonu, a ne srami se i činjenice da je prije toga konobario.

Skoblar je je svojom vizijom kreativnošću i energijom zaslužan što je Zaton Holiday Resort jedno od najprestižnijih mjesta za odmor u turističkom dijelu Europe.

- Sve je lako kad si mlad, odgovorio je Frane Skoblar, koji je sada predsjednik Nadzornog odbora i jako je zadovoljan što iza sebe ima mlade ljude koji će, kako je rekao, preuzeti komandu.

Turisthotel, prema riječima Skoblara, ulaže u edukaciju svog kadra. Nakon pola stoljeća svog postojanja ide dalje, razvija se i u njega se ulaže na dobrobit domaćih ljudi i zajednice.

Na sinoćnjoj svečanosti bili su predstavnici županijske i gradske vlastima a posebno mjesto je imao Emil Ćurko gradonačelnik Nina na čijem se području nalazi Zaton.

- Mi sa infrastrukturom a vi s novim sadržajima doći ćemo do novog postolja u turizmu, istaknuo je Ćurko.

Turisthotel je jedna od najstabilnijih turističkih kompanija u Hrvatskoj a vlasnici su dioničari, najvećim dijelom bivši i sadašnji zaposlenici, istaknula je predsjednica Uprave, Meri Matešić Sičić.

Ona je najavila novi investicijski ciklus u Zaton: podizanju standarda apartmana, preuređenja glavne ulice te gradnju Aenona parka (ime će dobiti po starom nazivu Nina).
U njemu je planiran novi kamp, hotel i sportsko-zabavni sadržaji, dodala je predsjednica Uprave i podsjetila na uređenje gradskog hotela u prostoru nekadašnjeg hotela Pobjede. Nadam se da ćemo biti dobri susjedi gradskoj upravi, poručila je Meri Matešić Sičić.

Zbog kiše umjesto na bazenima Zatona, proslava je sinoć održana u atriju Providurove palače s kojom su, prema riječima nove predsjednica Uprave, bili povezani jer je tu godinama bila agencija Turisthotela.

Kao domaćin sinoćnje proslave, Turishotel je uz pomoć svoj vanjske agencije 404 preobrazio atrij Providurove u ugodno mjesto druženja s kojim su svi zadovoljni Pokazao je da ima vrhunsko ugostiteljstvo, jedinstvene slastice, a u stilu su bili voditeljica Barbara Kolar i pjevač Marko Tolja.