Hrvatski automodelarski savez, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, organizator je radionice izrade automodela u subotu i nedjelju, 17. i 18. rujna 2022. godine od 11 do 15 sati u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića.

U nedjelju, 18. rujna 2022. godine pristupit će se i natjecanju automodela. Radionica je primjerena uzrastu 7. i 8. razreda osnovne škole i 1. - 4. razred srednje škole. Više informacija na 099 685 7888

Hrvatski Automodelarski Savez je savez automodelarskih udruga, osnovan 1991. u Zagrebu. Potiče djelatnosti tehničke kulture, a posebno automodelarstva i automodelarskog sporta. HAMS je od 1991. član europske i međunarodne federacije automodela na daljinsko upravljanje (EFRA, IFMAR). Utrke u kategorijama automodela pogonjenih benzinskim, nitro te električnim pogonom, te modelima razvrstanim po veličini (mjerilu) održavaju se na stazama u Zagrebu, Krapini i Koprivničkom Ivancu. HAMS je organizator domaćih i međunarodnih natjecanja te vodi školu automodelarstva za djecu. Počeci automodelarstva na našim prostorima bili su u Centru za tehničku kulturu u Španskom 1979. godine, kada su se vozili samo nitro automodeli mjerila 1:8.