Tržnica je lani ostvarila dobit od 195 tisuća kuna te je povećala prihode na 6.1 milijuna kuna.

- Najviše zarade imamo od zakupa poslovnih prostora. Najveći iznos plaća Konzuma, pa od zakupa štandova i kioska na zelenim tržnicama te ribarnice i veletržnice, kazao je direktor Tomislav Letinić za kojeg su vijećnici imali više pitanja.

Iz njegovih odgovora moglo se doznati da nije bilo dovoljno interesa za tzv. staru pijacu, da je prodaja domaćih proizvoda najbolje išla na štandovima kod Arheološkog muzeja, da OPG-ovcima najviše odgovaraju sajmovi, ali i da se ne drže i ne nose obilježja izvornosti na pijaci.

- Ne nose svoje majice i pregače, nisu vidljivi. Ja ih na to upozoravam. Mi smo jedini u Hrvatskoj za certificirane OPG-ovec uspjeli isposlovati da ne plaćaju rezervaciju za štandove, istaknuo je Letinić na pitanje vijećnice Adele Frank (nezavisna). No, nije odgovorio kakva je njegova uloga u smanjenju preprodaje na štandovima pijace. To i nije u nadležnosti direktora Tržnice, već državnih službi i inspekcija.

Ali jeste mala pijaca U MO Maslina za koju je pitao vijećnik Roko Tadin (Akcija mladih), ukazujući kako ona nije suživjela. Razlog tome je, prema Letiniću, nedostatak parkinga kojeg zauzimaju stanari. On je ispričao vijećnicima što je sve pokušavo kako bi se osigurao alternativni parking za stanare. Najnoviji pokušaj da se oživi, privuku prodavači i kupci, bit će EU projekt ribarnice. Na maloj pijaci Melade zakupljena su tek dva štanda i postavljen je kiosk za mesnicu.