Gostujući u emisiji "Jadranski vodič" na Radiju 057, Diana Magdić, direktorica TZ Općine Lastovo pohvalila je zadarskog linijskog prijevoznika TP Line. Riječ je o tvrtki-kćeri Tankerske plovidbe koja od prošle godine održava dnevnu državnu brzobrodsku liniju na relaciji Lastovo - Korčula - Dubrovnik.

- Imamo zaista sjajna iskustva s TP Lineom, i s njihovim posadama. Oni su sami rekli da im je Lastovo sada tu drugi dom i oni su vrlo zadovoljni kako su tu prihvaćeni i sudjeluju u svim lokalnim aktivnostima, dolaze nam na sve koncerte, sve ribarske večeri, sudjeluju u kuharskim natjecanjima, stvarno nam je krasna ekipa došla s tom linijom, govori nam direktorica Magdić. Ona dodaje i kako je posada na toj liniji najaveći zagovornik među putnicima posjete Lastovu.

Vožnja katamaranom Anastazija za Lastovce ima kraljevski tretman.

Ovo je prvi put nakon 30 godina da je uvedena stalna linija između pučinskog otoka  Lastova i  sjedišta njihove matične Dubrovačko-neretvanske županije.

- Postojao je prijevoznik dva puta tjedno u sezoni, ali ovo je donijelo doista velike promjene na otok. Lastovci su navikli kroz ta tri desetljeća po sve što im treba odlaziti u Split, a sada se ponovno pomalo vraćaju Dubrovniku, a i Dubrovčani su počeli dolaziti k nama, objašnjava direktorica TZO Lastovo.

TP Line ove godine uz navedenu liniju obavlja prijevoz putnika na još jednoj državnoj liniji iz Dubrovnika. Osim toga, svojim katamaranima plovi i na komercijalnim linijama iz Splita i Makarske. S obzirom da je linija iz Makarske završena za ovu godinu, katamaran Kolovare može se vidjeti i u putničkoj luci u Jazinama.

Podsjetimo, TP Line javio se i s novim brodom na natječaj za održavanje linije Zadar - Preko - Zadar, ali taj natječaj Agencija je poništila još ovog proljeća, a novi nije objavljen.