Iz Grada pozivaju na podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za 2022. godinu koja će se dodijeliti za Dan Grada, 24. studenog.

Prijedlozi se mogu podnositi  u kategoriji proglašenje počasnim/om građaninom/kom Grada Zadra,  za Nagrade Grada Zadra za životno djelo  i to osobama  koje djeluje u gradu Zadru ili koja djeluje i živi izvan grada Zadra, te za  godišnju  Nagradu Grada Zadra. Prijedlozi se primaju i za Grb Grada Zadra. Na samoj svečanoj sjendici Gradonačelnik Zadra ima pravo dodijeliti Grb Grada.

Rok za podnošenje prijedloga o kojima odlučuje Povjerenstvo Gradskog vijeća na čelu s predsjednikom Markom Vučetićem određen je 11. listopada.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja podnose se u pismenom obliku s obrazloženjem i potrebnom dokumentacijom, a mora sadržavati pismenu suglasnost fizičke osobe koja se predlaže za javno priznanje, osim prijedloga za posthumna priznanja.

U prijedlogu se točno mora navesti na koje se javno priznanje odnosi prijedlog. Isti predlagatelj ne može isti prijedlog predložiti za različita priznanja.

.