Konačne rezultate Popisa stanovništva 2021. godine komentirao je Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća te pročelnik Odjela za filozofiju na Sveučilištu u Zadru.

Vučetić je rezultate povezao sa slučajem "Doma županije" koji bi, prema prijedlogu kojeg je Vladi uputilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, trebao biti darovan Zadarskoj nadbiskupiji, a što je izazvalo oštre reakcije javnosti. 

- Klerici i laici koji sustavno, već tri desetljeća, vjeru reduciraju na ekonomiju i politiku, čude se zbog matematike. Odbijaju prihvatiti da upravo njihova pohlepa dovodi do pada broja vjernika. Vjera nije ekonomija, nije ni politika, vjera ne traži nekretnine, ne ulazi dekretima u škole. Hoće li, i nakon ovih statističkih podataka, novi zadarski nadbiskup tražiti da mu najkorumpiranija Vlada u kratkoj povijesti kvazisuverenosti ove naše nesretne države prepusti zgradu Doma županije? Ako hoće, smatra li da će ta transakcija povećati ili smanjiti broj vjernika? Meni je odgovor poznat, poznat je i njemu. Vjeru ne ubija sekularizam nego, kako je to kardinal Bozanić rekao, "grijeh struktura". Grijeh crkvenih struktura ubija vjeru. Pohlepna, grešna i ubilačka crkvena struktura želi Dom županije, komentirao je Vučetić.