Kada strani gosti avionom dolaze u Zadar oduševljeni su najprije pogledom na naše plavo more, otoke, Kornate, pa i Vransko jezero. Kada avioni počnu sa spuštanjem i prilaskom Zračnoj luci Zadar, prizori su manje idilični - hrpe sakupljenog otpada, stotinjak njih, točno na trasi kojom avion pristupa pisti.

- Nedavno sam na povratku iz Italije vidio oduševljenje putnika našim ljepotama, ali sve je pokvario taj zadnji dio. Može li se nekako riješiti ovaj problem?, pitao je vijećnik Željko Perica na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

- I ja sam to zamijetio kad je avion slijetao, Romi su kupili privatne čestice i na njima prikupljaju otpad, nažalost jako ružno to izgleda, potvrdio je župan Božidar Longin, najavljujući kako će kontaktirati s inspekcijskim službama i policijom.

Vijećnik Davor Lončar, koji je upoznat s problematikom, budući da se ona dijelom odvija i na prostoru Općine Poličnik kojoj je načelnik, rekao je kako lokalna samouprava ne može riješiti problem, jer se često radi o državnom zemljištu, a Hrvatske šume ne žele sudjelovati u rješenju problema.