Proteklog vikenda zadarskim su Lionsima u gostima bili prijatelji iz Celja, članovi ženskog kluba „Mozaik" i muškog kluba „Celje". Zbratimljeni su već 18 godina i redovito se posjećuju promičući ideju lajonizma u čijem je središtu pomoć zajednici kroz pomaganje bolesnima i nemoćnima, socijalno ugroženima te različitim udrugama i mladima koji trebaju potporu u razvijanju i napredovanju.

Grupa od 20 slovenskih Lionsa boravila je u Zadru od petka do nedjelje družeći se sa svojim domaćinima koji su im pripremili zgusnuti program. Osim obilaska grada u subotu su zajedno zaplovili kroz Zadarski kanal pa kroz Mali Ždrelac stigli u Veli Iž, razgledali to pitoreskno otočno mjesto u kojem su se oni hrabriji i okupali te ručali na brodu „Trn" kojim su sigurno plovili ne mareći za malo jače jugo koje ih je pratilo.

Kao i uvijek kad su u pitanju Lionsi, članovi najveće humanitarne organizacije u svijetu, i ovoga je puta sve bilo u znaku pomaganja, konkretno prikupljanja sredstava za akciju koju su zadarski Lionsi nedavno pokrenuli pod nazivom „Za mlade i nadarene". Za sada je riječ o jednom mladom glazbeniku kojemu, koliko to mogućnosti dopuštaju, žele osigurati skrb i potporu u daljnjem školovanju i usavršavanju, a bude li prilike, takvu akciju proširiti i na još nekog među mladim zadarskim talentima.

Uspjehu ove akcije, još jedne u nizu koju zadarski Lionsi tijekom godina provode, svojom je donacijom, kao i mnogo puta do sada, pomogla tvrtka Cromaris. Na rastanku s prijateljima iz Slovenije pao je dogovor o uzvratnom posjetu Zadrana Celju, o novom druženju i pomaganju u skladu s načelom svih Lionsa u svijetu - Služimo!