Na e-oglasnoj ploči sudova danas je objavljena presuda protiv 63-godišnje Zadranke, koja je dobila četiri godine uvjetne zbog pronevjere i krivotvorenja službene isprave. Riječ je o slučaju starom više od desetljeća, koji se dogodio u tadašnjem trgovačkom centru u ulici Bregdetti, a tek je sada dobio pravosudni epilog.

Općinski sud u Zadru utvrdio je da je tada 50-godišnjakinja kao blagajnica protupravno prisvojila veliku svotu novca koji joj je bio povjeren u radu, te uništila i prikrila istinite poslovne isprave. Tako je u razdoblju od 22. prosinca 2008. do 30. rujna 2009. godine u više navrata uzimala dio novca od primljenog dnevnog utrška, pritom koristeći trenutnu odsutnost svojih kolegica iz kancelarije. To je prikrivala na način da je pripremljene specifikacije gotovine i uplatnice za Finu, koje je izradila kolegica iz prve smjene, uzimala iz upakirane plastične vrećice te ih rasparala, a potom bi na vlastitom bloku izradila nove virmane s neistinitim podacima o iznosima uplate pologa, odnosno umanjenima za razliku koju je uzimala sebi. Potpisivala ih je i ovjeravala kao ispravne kako bi ih na kraju smjene predala u vrećici koju su zaštitari odnosili u Finu. Po povratku te se uplatnice spremaju u sefu iz kojeg ih je ona neovlašteno izvadila i odnijela na nepoznato mjesto. S ovim modusom operandi nastavila je sve dok, prilikom vršenja kontrole saldiranja pologa gotovinskog novca i izrade tzv. rostera, nije otkriven manjak od čak 140 tisuća kuna.

Okrivljenica se cijelo vrijeme branila šutnjom, samo je izjavila da se ne osjeća krivom. Osim uvjetne osude određena joj je posebna obveza da u roku od jedne godine od pravomoćnosti ove presude naknadi štetu, odnosno vrati novac poslodavcu. Ako to ne učini, ići će u zatvor na godinu dana.