Među dobitnicima stipendija i donacija Zaklade Adris su i tri zadarska, izabrana na natječaju te jedne od najvećih hrvatskih korporacija.

Jedina u kategoriji stipendista za učenike srednje škole je Stella Čolo, učenica Gimnazije Franje Petrića. Matematičarska genijalka iz zadarskog MIOC-a je prijavom na natječaj Adrisa za stipendiju potvrdila da će svoj trud i marljivost, talent i već ostvarene rezultate dalje razvijati. Ali to podržavaju u Adrisu.

Druga zadarska donacija je mala ironija sudbina. Za knjigu o Stanislavu Antiću, pod naslovom Moje životno čudo, donaciju će dobiti zadarski ogranak Hrvatskog književnog društva u kojem je Tomislav Marijan Bilosnić sa svojom izdavačkom udrugom 3000 ZaDar. Za tiskanje knjige čovjeku koji je Zadru donio neizmjerno bogatstvo življenja, novac će dati i prepoznala je Zaklada Adrisa.

Treća stipendija za studente preddiplomskog i diplomskog studija pripast će Zadranki Marti Knežević koja se obrazuje na École Polytechnique Fédérale de Lausanne u Švicarskoj.