Hrvatska pošta izvijestila je Petrčance da od 1. listopada zatvaraju poštanski ured 23231 u Petrčanima. Žitelji Petrčana i Kožina danas posljednji put mogu donijeti svoje pošiljke ili uplatnice u poštanski ured, a onda - doviđenja do ljeta!

Petrčane se tako vraća pedesetak i više godine unatrag, kada su u bivšoj državi dobili poštanski ured i od tada ga nisu gubili. Kako ovoj pošti gravitiraju i Kožinjani, korisnika je uvijek bilo puno, no u 21. stoljeću taj profit nije toliki da bi državna tvrtka ostala i pružala osnovnu uslugu zbog koje postoji. Pošiljke će od sada na kućni prag donositi poštari, a svi oni koji ga ne dočekaju, pa im ostavi pisamce, ili ga sami moraju poslati, morat će ili u Nin ili na Put Petrića.

- Mi nikada nismo bili bez pošte, pokušali smo se žaliti ali za nas nemaju sluha. Nudili smo im i prostor u zgradi mjesnog odbora, što bismo usuglasili s Gradom, no procijenili su da im je jeftinije slati nekoga da poštu razvozi automobilom nego da barem pola radnog vremena, kao do sada, bude u poštanskom uredu. Nadam se da ćemo i kroz razgovor s gradonačelnikom ipak nekako utjecati da nam se poštanski ured vrati, kaže predsjednica MO Petrčane Silvana Lisica Štokan.

Na udaru će posebice biti stariji žitelji, kojima poštari donose mirovine, a poštanski ured im je bio jedini način na koji su plaćali svoje račune.

- Ako su sada otišli, ne trebaju nam se vraćati ni na ljeto. Žalosno je da u ovom vremenu jedno ovoliko mjesto ostaje bez pošte, zaključuje Lisica Štokan.

Zatvorene i pošte na Dugom otoku
Na stranicama Hrvatske pošte stoji obavijest kako su od 1. rujna zatvoreni poštanski uredi Žman i Brbinj. Stanovnici poštanske usluge mogu obaviti u Salima ili Božavi.