Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić prijavio je prosvjetnoj inspekciji slučaj otvaranja vrtića "Višnjik III" bez rješenja o početku rada u promijenjenim uvjetima, odnosno dokaza o ostvarenim minimalno tehničkim uvjetima.

Podsjetimo, nakon objave te vijesti gradski pročelnik Joso Nekić ponudio je svoje tumačenje zakona, kojeg je Zubčić sada ocijenio "u najmanju ruku kreativnim".

- U javnosti je komunicirao da je po Zakonu samo potrebno predati zahtjev za rad u promijenjenim uvjetima. Cijeli slučaj sam prijavio prosvjetnoj inspekciji, ali i tražio mišljenje nadležnog ministarstva te dobio odgovor. Naravno, vrtić može početi sa radom tek nakon što dobije rješenje za rad u promijenjenim uvjetima!, priopćio je Zubčić.

Medijima je dostavio presliku odgovora iz Ministarstva znanosti i obrazovanje, a iz kojeg je jasno kako "Višnjik III" još nije smio otvoriti svoja vrata mališanima.

- Nekić, u manirima HDZ-a, će iznova okretati ploču da je u ovom gradu netko protiv otvaranja vrtića. Upravo suprotno. Podržat ćemo svako ZAKONITO otvaranje dječjeg vrtića. Postavlja se pitanje ako vrtić radi bez rješenja za rad, a radi, tko bi bio odgovoran u slučaju da se nekom djetetu nešto dogodi u objektu koji nije ishodio sve potrebne dozvole za rad. Koliko je tumačenje zakona od strane pročelnika maliciozno pokušat ću vam pokazati s par primjera. Zamislite da idete graditi kuću i podnesena zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i odmah po predaji zahtjeva krenete graditi kuću, jer ste, eto, predali zahtjev. Zamislite na tren da ste predali zamolbu za posao i odmah sutra dan došli na posao ne čekajući odluku o odabiru kandidata jer ste eto, pogađate, predali zamolbu. Znajući da je unutar HDZ-a poštivanje zakona jedna od zahtjevnijih disciplina nisam nikad očekivao da će se to lomiti preko leđa djece, poručio je Zubčić u priopćenju za javnost.