Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je 6 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene. 

Jedna od njih je 26-godišnji vozač motocikla šibenskih koji je, uslijed nepridržavanja pravila kretanja sredinom obilježene prometne trake, oko 16 sati na D1 u Gračacu izgubio nadzor u nepreglednom zavoju, prešao na suprotnu traku, a potom i na travnatu površinu uz cestu. Mladić je zajedno s motociklom završio na podu, uslijed čega je zadobio prijelom noge.

Druga prometna nesreća dogodila se u 18:50 sati na raskrižju Obale kneza Trpimira i Ulice Vjekoslava Maštrovića (kod Marexa). Prema informacijama iz PU zadarske, 55-godišnja vozačica automobila zadarskih registracija nije stala na znak stop prilikom skretanja ulijevo, uslijed čega je oborila 55-godišnju biciklisticu, inače državljanku Poljske, koja se također nepropisno kretala. S teškim tjelesnim ozljedama biciklistica je zbrinuta u Općoj bolnici Zadar, dok je protiv neozlijeđene vozačice podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.