Hoće li Vlada RH ustrajati na tome da zgradu Doma županije preda Zadarskoj nadbiskupiji?, bilo je jedino lokalno pitanje kojeg su novinari uspjeli postaviti premijeru Andreju Plenkoviću. Njega su TV novinari propitivali o aktualnoj politici, izborima u BiH, izjavama oporbe i predsjednik Vlade je rado i opširno odgovarao na ta urednička pitanja.

A na pitanje o sudbini Doma županije, Plenković je odgovorio diplomatski.

Što se tiče projekta, o tome vodi računa nadležno Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i ovisno o daljnjim razgovorima, dogovorima Županije, Nadbiskupije i Ministarstva će se taj projekt razvijati, kazao je Plenković. Po običaju nije odgovorio na konkretno pitanje s obzirom na to da je još u veljači to ministarstvo sve pripremilo za proceduru i odluku Vlade.

Tada je resorni ministar bio Darko Horvat, a onda ga je zamijenio Ivan Paladina. I nadbiskup Puljić odlazi krajem godine u mirovinu, a priprema se novi nadbiskup Milan Zgrabljić.

Pitanje se sudeći, prema neartukuliranoj reakciji, nije svidjelo ni Miljenku Domijanu.

Na novinarsku primjedbu kako ga dugo nije bilo u Zadru, a u međuvremenu se digla prašina oko Doma županija, premijer Plenković  je imao potrebu demantirati novinarku.

- Nije istina da nisam odavno bio, možda vi niste bili 3. kolovoza kada je bio veliki skup u Punta skali o turizmu kojeg ćemo ponoviti za dva dana u Šibeniku, kazao je Plenković.

Istina, novinari su mogli na tom velikom skupu biti 10 minuta dok premijer da uvodnu izjavu o uspješnoj sezoni ili ga prije toga pitati o dnevnoj politici.