Na stranici Grada Zadra, danas je iza 11 sati objavljena čestitka gradonačelnika Branka Dukića u povodu dana obrane Zadra

"Drage sugrađanke i sugrađani, drage majke i očevi, supruge i djeco naših poginulih branitelja, poštovani ratni zapovjednici, ratnici, branitelji, pobjednici, hvala vam! Hvala na žrtvi, hvala na hrabrosti i junaštvu. Hvala na slobodi Zadra i Hrvatske!

Ovo su naši zadarski dani ponosa i slave, ali i dani ponosa čitave Hrvatske. Ne samo branitelja koji su zaustavili neprijatelja u njihovom naumu osvajanja Zadra i presijecanju Hrvatske. Ovo su dani ponosa naše generacije koja je, iako tada možda i nije toga bila svjesna, hodala s divovima.

Postoje neki događaji u povijesti jedne države, jednog grada, jednog naroda i obitelji koji određuju budućnost. Ovdje, u Zadru, tu ste budućnost odredili baš vi. Meni, svima nama. I ostavili nam ponos. Ostavili nam i obvezu čuvati to nasljeđe.

Nakon 31 godine od povijesnog uspjeha tada mlade hrvatske vojske želim živjeti zajedništvo tog vremena, međusobnu potporu i spremnost na pružanje pomoći u svakom trenutku, svakoj prigodi. Bezuvjetno! Želim da i naši novi naraštaji jednako ponosno, hrabro i časno ljube svoju Domovinu!

Stoga, svima vama iskreno i od srca čestitam Dan obrane grada Zadra!