Pet mjeseci od otvaranja ponuda, HEP je konačno donio odluku o odabiru izvođača za dovršetak poslovne zgrade Elektre Zadar - Vidikovac, koja već tri godine izgleda kao zgrada duhova. No unatoč tome, u HEP-u nisu žurili, već su ponude "češljali" duže nego što su to Hrvatske ceste učinile za projekt svih projekata - Pelješki most. 

Podsjetimo, na prošlogodišnjem natječaju HEP je odbio svih šest ponuda, među njima bile i one od renomiranih tvrtki, a skoro je istu sudbinu doživio i drugi natječaj na kojem procjena podignuta s 20 na 23 milijuna kuna. Redom su odbijeni Elektrocentar Petek (22,1 milijuna kuna), A3 (22,9 milijuna kuna), Petrim (25,3 milijuna kuna), Krekić Avangard (26,9 milijuna kuna) i Lavčević (26,3 milijuna kuna). Kod prvog su utvrdili postojanje poreznog druga, a sljedeća tri su odbijena jer nisu produžili valjanost svoje ponude, pa time posljedično i ozbiljnost jamstva, a koja je bila potrebna zbog protekla vremena. Lavčeviću su pak uz cijenu zamjerili i nejasnoće u troškovniku, pa je tako u igri ostala još jedino Constructa Terra (22,8 milijuna kuna), firma koju je 2020. godine s Antoniom Čondrićem osnovao Goran Miloloža, dotad suvlasnik i direktor Lavčevića Zadar. Nakon žalbenog roka, s Constructom Terrom potpisat će se ugovor s rok od čak tri godine za dovršetak svih vanjskih čeličnih konstrukcija i unutarnjih zahvata na zgradi uz Ulicu Hrvatskog sabora.

Podsjetimo, izgradnja poslovnog kompleksa Vidikovac u zastoju je od ljeta 2019. godine kada je tvrtka Titan Constructa, ugovorena za 15 milijuna kuna, upala u financijske probleme i napustila gradilište uz Ulicu Hrvatskog sabora. Prema ranijim informacijama iz HEP-a, u zgradu na Vidikovcu nije predviđeno preseljenje upravne zgrade, odnosno kompletne Elektre Zadar, već samo popratnih sadržaja.