Iz Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje muškom osobom u dobi od 37 godina i ženskom osobom u dobi od 36 godina koji su iz Zadra a policiji su poznati zbopg ranijih prijestupa.

Najnoviji se dogodio u četvrtak, 5. listopada oko 21.15 sati u Zadru u Ulici Mihovila Pavlinovića. Iz parkiranog otključanog automobila zagrebačkih registarskih oznaka otuđili  su torbicu u kojoj se nalazio novac, nakon čega ih je vlasnica, 26-godišnja državljanka Kine uočila te pokušala spriječiti u bijegu. Kradljivci su se otimali u namjeri da se udalje te zadrže ukradene predmete. U to je stigla policija koju su pozvali ostali iz te skupine turista, te su počinitelji uhvaćeni na licu mjesta.

Kada su uhvaćeni, iz PU zadarske su su 36-godišnjakinju osumnjičili kako je 1. srpnja ove godine oko 13.30 sati u Zadru na predjelu Poluotoka u trgovini, prilikom narušavanja javnog reda i mira, fizički napala trgovkinju koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne ozlijede koje su joj naknadno utvrđene u Općoj bolnici u Zadru.

Protiv 36-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog Razbojničke krađe i Teške tjelesne ozlijede, dok se protiv 37-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog Razbojničke krađe, te su jučer nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku policijske uprave.