Grad Zadar raspisao je javni natječaj za održavanje javne rasvjete na razdoblje od četiri godine u zoni II, odnosno u zapadnom dijelu grada.

Na natječaju za Zonu I u svibnju je pobijedila tvrtka Locum, koja je tada dala svega 12 tisuća kuna jeftiniju ponudu od Marex Elektrostroja (9.580.748). Locum je konkurenta prvi put pobijedio 2014. godine te je koncesiju nad Poluotokom i istočnim dijelom grada zadržao i na novom natječaju.

I za Zonu II procijenjena je ista vrijednost radova od 9,6 milijuna kuna bez PDV-a, pa se očekuje nova bitka dviju gradskih tvrtki kojima je ovo u opisu posla. a Hoće li Marex Elektrostroj, inače i koncesionar blagdanske rasvjete, sačuvati svoj „kolač" vidjet će se do Nove godine, kada ističe sadašnja koncesija.

Predmet nabave u netom raspisanom natječaju je održavanje javne rasvjete na razdoblje od četiri godine za Zonu II, koja obuhvaća Belafužu, Bili brig, Bokanjac, Brodarica, Bulevar, Diklo, Diklovac, Žmiriće, Kožino, Višnjik... Natječaj obuhvaća pregled objekata i uređaja javne rasvjete, održavanje i remont objekata i uređaja javne rasvjete uključujući i nabavu i uskladištenje materijala potrebnog za održavanje te prateće radove i usluge dežurstva. Količina predmeta nabave je okvirna, što znači da je propisana očekivana količina radova i potrošnog materijala, a stvarno nabavljena količina može biti veća ili manja.

Tvrtka koja se prijavljuje mora imati najmanje jednog inženjera elektrotehnike, 4 elektroinstalatera / elektrotehničara, 3 osobe osposobljene za rad na siguran način na hidrauličnoj dizalici, ispravna vozila... Pružatelj usluge se obvezuje da će svaki nedostatak na javnoj rasvjeti otkloniti u što kraćem vremenu te će objaviti broj svog dežurnog telefona na koji građani mogu tijekom 24 sata prijaviti svaki nedostatak na javnoj rasvjeti.

Rok za dostavu ponuda je 7. studenog 2022. godine do 13:00 sati.