Odgojiteljice Dječjeg vrtića "Sunce" upravo su se vratile sa svoje prve mobilnosti u sklopu projekta Erasmus +, Ready and Green 2 GO.

Tijekom svog petodnevnog boravka u Španjolskoj sudjelovale su na tečaju STEM-a/IKT digitalnih vještina kao i na job shadowingu u pet različitih vrtića. Pune dojmova i novih poticaja, odgojiteljice su se vratile u svoju matičnu Ustanovu.

"Boravak u Sevilli je za nas bio puno više od samog putovanja. Razmjena iskustava s kolegicama iz Seville od velikog je značaja za našu praksu. Vrlo interesantno je bilo vidjeti kako je u nekoj drugoj zemlji organiziran rad u predškolskom sustavu. Osim prilike da upoznamo tuđe sustave, dobile smo priliku obogatiti postojeća te steći neka nova znanja i vještine koje ćemo implementirati u odgojno-obrazovnu praksu u našoj Ustanovi. Naše kolegice također s nestrpljenjem očekuju da im prenesemo novostečena znanja i iskustva. Osim jačanja naših kompetencija bilo je vremena i za upoznavanjem povijesnih znamenitosti same Seville kao i za flamenco!", poručile su odgojiteljice iz Dječjeg vrtića "Sunce".

"Sunce" uskoro očekuje nova mobilnost, ovoga puta u Bragu, Portugal.